De tøffeste motorkonkurransene i verden

Tro det eller ei, men det finnes fortsatt noen mennesker der ute som ikke tror at motorsport er en ekte sport. Bilracing pleide å være en av de farligste tingene en person kunne gjøre. Rundt begynnelsen av det 20. Århundre var bilene var så upålitelige at sjåførene måtte ta med seg mekanikere, som noen ganger reparerte bilen mens den var i bevegelse. Mange mennesker døde.

Så det er der moderne Grand Prix racing har sine røtter. Denne tradisjonen fortsetter i dag med offroad løp, som tar uker for å dekke hundrevis av kilometere over ujevnt terreng. Takket være moderne sikkerhetsutstyr, medisinsk behandling og redningsvogner er antall dødsfall minket kraftig, men ikke helt borte. Jeg håper vi ikke ser flere dødsfall i motorsport i fremtiden, men i dag står de som en påminnelse om hvor tøff sykkel og bilkjøring kan være.

Det er ikke bare for rallykjørerne at rallyløp er farlig Aftenposten skrev her for noen år tilbake om 30 tilskuere som ble kritisk skadet grunnet en bilulykke på banen.

Nedenfor her har vi listet noen av de farligste løpene som fremdeles går i dag;

King of the Hammers

Hva skjer når du legger høyhastighetsørken og racecar-biler i samme arrangement? Du får da King of the Hammers. Vanskeligere offroadkonkurranse finner du ikke i USA.

Rainforest Challenge

Som den tidligere Camel Trophy, er dette en seks-dagers 4×4-rase over Malaysias jungler.

Nürburgring 24

Det vanskeligste, og mest skremmende løypen i verden brukes vanligvis som testanlegg i disse dager, fordi runden er stadig vanskeligere for bil og sjåfør. Forestill deg racing I et spor med hundrevis av biler, hvor ingen virkelig vet veien, i 24 timer i strekk.

Pikes Peak

Vi trodde Pikes Peak var den vanskeligste hillclimben i verden tilbake da den i stor grad var sammensatt av en ikke-asfaltert grusvei med raske drop-offs nedover Colorado Rockies. Nå er det hele banet og på en eller annen måte har det blitt enda mer farlig.

Isle of Man Turist Trophy

I løpet av årene har 239 ryttere omkommet under IOM TT-kurset, noe som gjør det kanskje det mest dødelige løp i verden. Folk deltar i dag med raskere og raskere sykler. Sinnssykt.

Østafrikansk Safari Rally

Safari Rally var kjent for å være det tøffeste løpet i World Rally Championship-kalenderen. 1000 km-prøven ble droppet fra WRC-kalenderen for 2003, men løpet fortsetter, og tiltrekker seg helt førere fra hele verden for kontinentets drøyeste rally.

Erzberg Rodeo

Ingen løp på denne listen har så høy en slitasje som Erzberg Rodeo. Ruten går opp en arbeidergruve i de østerrikske Alpene. I fjor kvalifiserte 1500 ryttere seg. I 2011 klarte bare ni ryttere det til slutten.

Dakar-rallyet

Dakar-rallyet pleide å være Paris-Dakar, som gikk fra Paris til hovedstaden i Senegal. Det løpet ble faktisk for farlig, så de flyttet det til Sør-Amerika. Det er fortsatt en god sjanse for at ikke alle som starter løpet, vil komme levende ut av det, da ryttere noen ganger får hjerteinfarkt i det grove terrenget.

Racecar er ikke bare farlig, men også en dyr hobby.Her kan du lese om Engelske Steve Norton som bruker alle pengene sine og helgene sine på å kjøre og se motorcross. IT konsulenten har valgt å leve et simpelt liv for å kunne drive med hobbyen sin. Han og kona har ikke hatt en ferie på over seks år.