Hvordan bli en profesjonell motorsport-utøver?

Er du en av de som virkelig elsket go-kart som ung? Mestret du go-kartingen allerede helt nede i 8-10-årsalderen? Da har du kanskje snust litt på tanken om å drive med rally eller motorcross på profesjonelt nivå?

I denne artikkelen skal vi ta for oss ulike tips og de ulike stegene som det anbefales å gå gjennom for å kunne drive med denne idretten på profesjonelt nivå.

Her kan du lese om svenske Ramona som satser på å slå våre Norske rallytalenter.

Dersom du, som ung, alltid har vært glad i fart og spenning. Har du likt og mestret go-kart, sykling og ja til og med motorsykling da anbefaler vi deg å følge tipsene nedenfor.

  • Meld den inn i din lokale bilklubb. Her anbefales det å tidlig engasjere seg for å se og lære av de beste! Delta så mye du kan i lokale konkurranser, selv på ulike underlag og baner. Øvelse gjør mester.
  • Studer det mekaniske ved en bil. Ta til deg alt du kan og meld deg gjerne til å hjelpe til i en av de flinke sitt crew.
  • Lær av de beste. Møt opp på konkurranser selv når du ikke deltar for å utvikle deg.
  • Skaff deg en bil og utstyr. Skaff den en bil enten om du leier eller kjøper, selv en treg bil vil hjelpe. Invester også i rett sikkerhets utstyr! Dette er svært viktig.
  • Skaff deg en mentor. Denne personen vil kunne hjelpe deg med det tekniske, gi deg tips og bistå med å skaffe sponsoravtaler. Disse vil være gull å ha utover i karrièren.
  • Meld deg inn og delta i en NASCAR konkurranse

I denne artikkelen skriver TheGuardian om utgiftene ved å drive med rallysport.

Det er nemlig ikke billig å drive med rallysport.

Det er ikke for ingenting at utstyret til rallybiler og førere som regel er dekket med sponsormerker herfra til evigheten.

Motorcross er for mange kjent for å være en sinnsykt dyr sport. Ja det er vel en av de mest kostbare sportene man kan holde på med.

Grunnen til dette er at det er en materialsport, dette fører til kostbare investeringer både økonomisk og tidsmessing. Det kreves mye forberedelser før et løp.

Nedenfor skal vi gi dere et lite innblikk i hvilke kostnader som må regnes med for å prøve seg som motorcross eller rallysjåfør. De aller færreste har mulighet til å dekke en rallykarriere uten sponsorhjelp.

Det du må regne med å betale er; Rallykurs, Lisens, Klubblisens, Diverse sikkerhetsutstyr, Dress, Sko og Hansker. Dette estimeres til å ligge på ca. 16 000 kroner.

Det enkleste og greieste er å leie bil dersom du skal prøve deg i rally, på denne måten legges alt til rette.

Bilder som disse er blant de dyreste bilene på markedet.

Dersom du skal delta i flere rallyløp i året så kommer du unna en sesong med rundt 100-150 000 kroner med vanlig slitasje. Her er det tatt utgangspunkt i at du allerede har investert i rallybil og personlig utstyr.

Tjener man bra som rallysjåfør?

I 2015 var det 13 Nascar sjåfører som hadde en lønn på mer enn 10 millioner dollar. They collectively made $ 198 million by our count. I teten ligger Dale Earnhardt, Jr. som tjente ca. 23,5 millioner dollar dette samme året.

Dale la opp karrieren i fjor etter mange suksessfulle år.